top of page
Yazarın fotoğrafıYeşim Ateşçi

Kendini sevmek var olanı olduğu gibi görme cesaretinde bulunmaktır.

Güncelleme tarihi: 27 Haz 2020



Var olanı olduğu gibi görmek ne demek diye soracak olursan. Kendini ve çevreni yargısızca fark etmek olduğunu düşünüyorum.

Kendinin ya da başkasının hikayesine girmeden sadece olanı görmek. Çevremizi bu şekilde görebilmek için önce kendimize pratik etmenin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.

Kendini sevmek, olan halini sevgiyle görmek ve kucaklamaktır.

En ideal "sen"e giden bir yolculuk değil, kendinle içindeki kaynağa doğru yaptığın bir yolculuktur. Gerçek sana giden ve kendi potansiyelini çıkaran bir yolculuktur. Bunu fark etmenin, kendini sevmek olduğunu düşünüyorum.

Sosyal medya hesaplarında pek çok insanın başarısını görüyoruz, bir çok önce ve sonra fotoğrafları oluyor. Yemek tarzını değiştirenler, kilo verenler, vegan beslenme, detoxlar, sporla gelen bedenlerdeki değişikler, kaslı vücutlar, yoga pozları, ve daha niceleri. "En ideal" gibi görünen pek çok şey sosyal medya akışlarını kaplıyor. Bunların hepsi çok güzel ve çok motive edici.

Herkesin kendi hikayesini paylaşması. Başarılarımızı paylaşmak hem kendimizi onurlandırmak için çok önemli hem de benzer durumlardaki diğer insanlara yalnız değilsin mesajı vermek ve motive etmek için çok önemli. Fakat dikkat etmemiz gereken bir nokta olduğunu düşünüyorum o da, kendimizi iyi hissetmek için pek çok şey yaparken ya da yapmadan önce kendimizi dinlemeyi de ihmal etmemek. Başkalarının hikayelerine kapılarak değil de, kendi ihtiyaçlarımızı fark edip, kendimizle bağlantı kurup, o yönde adımlar atmaktan söz ediyorum.

Örneğin kendimizi sevmek için yoga yapmak değil de, sevdiğimiz için yoga yapmak. Yoga yaparken bedenimizi ve ihtiyaçlarımızı fark etmek, farkında olarak yapmak. Hayatımıza ve haftalık programımıza bize iyi geldiğini düşündüğümüz pek çok şey sığdırabiliriz ama gerçek anlamda keyif alıyor muyuz? Vaktimizi doldururken ihtiyaçlarımızı karşılıyor muyuz yoksa duygularımızı mı bastırıyor muyuz? Kendimizden kopuk mu yaşıyoruz yoksa gerçekten bağlantıda mıyız?

Olanı olduğu gibi gördüğümüzde, kendimizi olduğumuz gibi gördüğümüzde, çabasız, gerçek kaynağımıza, kendimize doğru biraz daha yol almış oluruz diye düşünüyorum. Gideceğimiz yol da kendi yolumuz olur. Kendimizi sevmek de bu şekilde sanat olur. Kendini sevme sanatı programını deneyimlemek istersen bana info@yesimatesci.com adresinden yazabilirsin.

190 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page